Cara Buat Kek Indulgemce
Patah-patahkan biskut marie guna sahaja apa-apa brand. Bahan-Bahan Kek Batik.
Cara Penyediaan Kek Batik Indulgence.

. Kacau sampai tak berketul. Ainee Syeema Bakingroom By Ainee Syeema. Kek batik 450g biskut marie patah-patahkan 250g butter.
Resepi Kek Coklat Indulgence Ala Secret Recipe Yang Mudah RESEPI KEK SPAN COKLAT Bahan-bahan. Gaul laju-laju untuk elak dia berketul. 1 cawan milo 110g 34 cawan susu pekat manis 190ml250g 12 cawan serbuk koko 50g 12 cawan air masak 60ml50g 1sk Esen vanila.
Indulgence dan Cream Cheese. Lepas tu tarik je pisau buat keluar. Untuk kek batik versi premium juga ada resepi yang kami sertakan di bawah termasuk gambar dan cara membuat kek viral ini.
Kalau tak kenal bahan boleh tanya dengan tuan kedai. 2Tuang ke dalam bekas berisi coklat gelap. Masukkan dalam peti ais dalam 15 minit supaya tak mudah cair dan senang nak lepa atas kek.
Walaupun keras jangan stop nanti biskut pecah. Kacau sehingga adunan menjadi licin dan berkilat. Kemudian pukul telur hingga kekuningan masukkan susu dan pukul hingga sebati masukkan milo dan kacau lagi sehingga semua bahan itu sebati kemudian ketepikan seketika.
Kacau sampai mendidih dan tutup api. Kacau hingga coklat larut sepenuhya. Masukkan butter kacau sampai butter cair dan nampak licin.
Cara-cara untuk kek batik. Bahan-bahan lebih bagus cari dikedai bahan kek sebab semua lengkap. Siapkan loyang dan lapikkan dengan kertas kalis air.
Buat keluar kacau bagi sebati. Kek Batik Indulgence yg mempunyai 3 lapisan iaitu lapisan kek batik lapisan cheese dan coklat ganache. Sejukkan selama selama 4 jam atau semalaman dalam peti sejuk.
Masukkan semua bahan kecuali minyak. Nanti coklat jadi comot. Putar krim segar hingga kental dalam 3 minit dan ketepikan.
Apabila anda sudah tahu perlu menyediakan 4 resepi asas ini makan mudahlah untuk menyediakan kek coklat indulgence ini. Lapisan pertama ialah kek. Kaup guna spatula atau senduk.
Double boil ada 3 cara 1. Panaskan butter Anchor sehingga ia cairKemudian masukkan pula susu pekat manis milo susu full cream Dutch Lady dan serbuk koko. Campurkan coklat pahit yang sudah dimasak double boil gaul rata.
Cara Membuat Filling. Ambil air panas semangkuk. Bila nak satukan mousse tu pastikan non dairy whipping cream fresh cream dah pukul kental kemudian campurkan coklat yang dah siap double boil waktu coklat masih panas.
Tips nak potong supaya coklat tak comot tekan pisau pada kek sehingga rapat sampai ke bawah. Nanti senang nak tuang kek batik. Cara buat ganache.
Sementara tunggu kek sejuk buat mousse putih pulak. Masukkan krim segar yang sudah diputar tadi guna kaedah kaup balik. Kredit resipi Kek Batik foto.
Potong kek coklat kepada 4 bahagian. Kek coklat moist yang dah disejukkan awal-awal tadi dipotong kepada 4 bahagian secara mendatar. Continue to stir until well combined.
Sejukkan dan simpan dalam peti ais. Bila kek dah masak terbalikkan terus kek supaya kek tak mendap. Pecahkan semua telur didalam mangkuk sedehana besar.
Panaskan butter sehingga cair kemudian masukkan susu pekat manis serbuk milo susu full cream dan serbuk koko. Ambil lapisan kek yang pertama dan siramkan dengan air kopi. Dah gebu baru masukkan minyak.
Kemudian paipkan krim putih diatas kek. 3 sudu makan serbuk coklat bancuh dengan air panas. Add in sweetened condensed milk milk cocoa powder and Milo Powder stir it until well combined.
Untuk lapisan kedua kek paipkan dengan krim coklat dan ulang sehingga habis. Kami kongsikan resepi kek batik lembut dan cair di mulut beserta cara-cara membuat kek ini dari awal sehingga siap untuk dimakan. Masukkan esen vanila garam kalau guna unsalted butter.
Ambil bekas lain putar butter dan gula halus hingga kembang tambah kuning telur dan putar lagi hingga berkrim. Panaskan whipping cream kemudian masukkan coklat masakan dan kacau sampai coklat larut. Tanggalkan baking paper dan biarkan dalam 10-15 minit sebelum diterbalikkan pada kedudukan asal.
Bila dah panas coklat akan cair. Masukkan milk compound whipping cream dan butter ke dalam microwave. Resepi yang mommy kongsikan ini adalah paling mudah dan lebih.
Lapik loyang dengan plastik atau kertas kalis air. Add in marie biscuits gradually into the mixture. 300g sponge mix coklat.
Untuk potongan petak ni guna langkah yang sama untuk potong. Cairkan kesemua bahan dengan teknik double boil. 4 biji telur resepi legend kek batik memang pakai banyak telur nak kurangkan pun boleh lain orang lain resepi so chill 200g butter kalau pakai marjerin buttercup butterblend sedikit masin 300 g biskut merry.
Panaskan whipping cream atas dapur bila dah panas tuang terus dalam milk compound dan kacau sehingga sebati bersama butter. Cara buat kek lapisan coklat bertingkat ala indulgence. Lastly add in egg and continue to stir until a thickened mixture formed.
In a pan melt butter over low heat. Dessert yg mudah kerana kita tak perlu guna bakar g. Perkara paling asas anda perlu tahu untuk buat kek coklat indulgence adalah 4 resepi iaitu Kek Coklat White Choc filling Dark choc filling dan Chocolate Ganache.
Jangan keluarkan pisau dengan cara tarik semula ke atas. Didihkan sirap glukos bersama dengan whipping cream. Pastikan kek betul-betul sejuk sebelum potong.
Sediakan bekas yang bersesuaian pecah dua biskut merry dan biarkan. Tuangkan coklat ganache atas indulgence cream. Dah kaup rata baru.
Chocolate Indulgence Masam Manis Cake Desserts Chocolate Cake Recipe Cake Recipes
Choc Indulgence Cake Chocolate Cake Recipe Moist Cake Recipes Cake Baking Recipes
Comments
Post a Comment